Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Дніпрі викрито чоловіка, який передавав ворогу інформацію про розміщення блокпостів та дислокацію українських військових (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури місцевому мешканцю повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний – житель м. Дніпро, маючи проросійські погляди, несанкціоновано поширював ворогу інформацію військового характеру в месенджері Telegram.

З метою надання допомоги представникам держави-агресора він збирав та передавав дані щодо розміщення блокпостів, місць дислокації особового складу та військової техніки ЗСУ на території області.

Чоловік надсилав зображення карт із точними координатами, що дають можливість ідентифікації на місцевості.

Передана ним інформація не розміщувалася у відкритому доступі уповноваженими державними органами, а її розголошення ворогу може завдати шкоди обороноздатності та державній безпеці України.

Під час проведення обшуку за місцем проживання підозрюваного виявлено та вилучено мобільний телефон із доказами протиправної діяльності.

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого відділу Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 275