Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
До 15 років за ґратами засуджено жителя Дніпра, який інформував генштаб зс рф про місцезнаходження радіолокаційних станцій та об’єктів критичної інфраструктури (ФОТО)

За публічного обвинувачення Дніпропетровської обласної прокуратури мешканця м. Дніпро визнано винним у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори у суді довели, що у червні 2022 року водій одного з комунальних підприємств м. Дніпра, маючи антиукраїнську позицію,  добровільно погодився на співпрацю зі співробітником головного управління генштабу зс рф.

На виконання завдань російської розвідки чоловік збирав інформацію про місця розташування радіолокаційних станцій, блокпостів тероборони, об’єктів критичної інфраструктури, зокрема, тягових та електропідстанцій АТ «Укрзалізниці» на території області.

Засуджений, достовірно усвідомлюючи, що його дії спрямовані проти держави, громадянином якої він є, передавав ворогу точні координати місцезнаходження вказаних об’єктів через месенджер Telegram.

У січні 2023 року зрадник отримав вказівку від куратора щодо передачі даних про розташування військового об’єкту. Однак правоохоронці затримали чоловіка і завадили йому здійснити збір інформації на користь держави-агресора.

До набрання вироку законної сили засуджений перебуватиме під вартою.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 235