Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Ошукували громадян ЄС через call-центри: у Латвії та Україні під час спецоперації затримали злочинців

Правоохоронці України та Латвії провели спільну спецоперацію, у результаті якої було затримано учасників злочинної організації, які організовували діяльність шахрайських call-центрів для ошукування громадян ЄС, повідомляє Офіс Генерального прокурора. 

"На території обох держав одночасно було затримано учасників злочинної організації, які ошукували громадян держав Європейського Союзу за допомогою функціонування мережі «сall-центрів» у місті Кам’янське", - ідеться у повідомленні.

Як вказано, шахраї представлялися співробітниками правоохоронних органів та іноземних банківських установ, вводили потерпілих в оману та дізнавалися конфіденційні дані їхніх банківських рахунків.

Загалом було встановлено 14 потерпілих, яким заподіяно майнову шкоду на загальну суму майже 2 млн грн. Усі потерпілі є громадянами Латвії.

У березні 2023 року правоохоронці затримали 10 учасників шахрайської злочинної організації.

Наразі, під час другого етапу спецоперації, у Дніпрі затримано та повідомлено про підозру ще п’ятьом співучасникам цієї організації.

На території Латвії також затримано 5 осіб, які забезпечували виведення коштів потерпілих на підконтрольні організаторам злочинної організації банківські рахунки.

УНН

кількість переглядів: 397